[email protected] Min konto Logg inn

Vare 1 til 15 av totalt 59

per side

Bruk synkende rekkefølge

XXL
XXL
XXL
XXL
XXL
XXL
XXL
XXL
XL
XXL
XXL
XXL
XXL
XXL
XXL

Vare 1 til 15 av totalt 59

per side

Bruk synkende rekkefølge

Fototapeter med Naturmotiv

En av de siste store designtrendene er fototapeter. En fototapet er, som navnet antyder, et Tapetsbilde med et fotografisk motiv i stedet for et mønster eller en enkel farge. Grunnene til at det er en trend som ser ut til å være kommet for å bli er at mange teknologiske fremskritt betyr at vi nå kan forstørre alle slags motiver uten at kvaliteten og oppløsningen blir spesielt lidende. Du kan kjøpe både store panoramabilder og mindre varianter til gode priser, og selv få dine egne fotografier trykte og forstørrede. Er du også på jakt etter en personlig touch til å sette på hjemmet ditt? Tapetene du velger til din bolig tilhører de innredningsdetaljene som virkelig bestemmer følelsen i et rom. Natur-fototapeter tilhører en av de mest populære kategoriene fordi disse motivene er fredelige og går ikke av moten. Det finnes dessuten et nesten uendelig utvalg av forskjellige naturmotiver. Staselige trær, vakre blomster eller en frodig eng er motiver som du ikke blir lei av. Fordi tapeten sannsynligvis skal sitte på veggen i flere år, bør du selvfølgelig velge et bilde som føles personlig, interessant, og som fungerer godt sammen med resten av hjemmets forskjellige nyanser. Det finnes de som tror de vil bli raskere lei av en fototapet med bilder av trær eller en eng, i forhold til en vanlig ensfarget tapet, fordi motivet ikke virker like spennende etter en stund. Faktum er nok heller det motsatte. Hvis du bare planlegger ditt hjem på den rette måten, kan du skape et hjem som du vil nyte i mange år framover. Fremfor alt vil det være et hjem som alltid føles levende.

Hvorfor skal jeg kjøpe en natur-fototapet?

En tapet med naturmotiv er som nevnt veldig beroligende. Et vakkert bilde av en innsjø eller en blomstereng vil få hvem som helst til å føle seg litt bedre, og føle seg avslappet. Naturen er vanskeligere å bli lei av enn for eksempel bilder av mennesker. Hvis du bor i en stor by omgitt av betong og bygninger, kan naturbilder være en fin kontrast til hverdagens stressende miljø. Lag din egen oase av ro i din egen stue! Det er selvfølgelig mange bilder å velge mellom, og det er lett å finne noe som passer ditt sinn. Å velge et motiv med et eksotisk miljø kan være et godt alternativ for deg som gjerne drømmer deg bort, men er du en mer hjemmekjær person kan kanskje den norske skogen eller skjærgården passe bedre. Har du barn kan kanskje en fototapet med dyremotiv eller store fargesterke blomster passe best.

Å få motivet til å passe inn i boligen

Når du velger motiv for din tapet bør du først og fremst tenke på hvor stort område det vil dekke. Store panoramatapeter kan se utrolig kult ut i de rette omgivelsene. Disse motivene kan godt være detaljerte fordi størrelsen gjør at det ikke føles rotete. Tenk på at motivet du velger til din fototapet gjerne kan inspirere deg til litt dagdrømming, og kan gjerne inneholde detaljer som gjør at du stadig oppdager noe nytt i bildet. En skog full av frodige trær og blomster er et eksempel på en slik fototapet. Hvis du har mindre plass i hjemmet ditt, bør du i stedet velge et motiv som gjør at rommet virker større. En stor eng i lyse farger skaper en luftig følelse av frihet og blir også en veldig fin fondvegg. Ditt hjem skal alltid bli sett som en helhet, og det gjelder å få veggenes bilder av vakker natur til å passe med møbler og kunst. En fototapet kan virkelig tiltrekke seg oppmerksomheten i et rom, eller bli en fredelig og harmonisk bakgrunn til resten av rommet. Før du velger motiv må du vurdere effekten du ønsker å oppnå. Ønsker du å planlegge resten av innredningen etter fototapeten, eller har du allerede opprettet ditt drømmerom og leter etter noe som kan perfeksjonere rommet? Fototapeter gir deg muligheten til å tenke nye tanker om hvordan din drømmebolig kan se ut. En grønn eng med blomster i ulike farger som deretter matches med små detaljer i rommet, kan gjøre et område mer dynamisk og levende, og få ditt hjem til å se ut som om det er designet av en profesjonell. Med et bilde av storslått natur i bakgrunnen har du uendelige muligheter til å skape et originalt hjem, hvor effekten av matchende møbler og annet interiør kan være et veldig kult konsept som dine gjester aldri har sett før.

Hvilke materialer er tapeten laget av?

Det finnes to hovedtyper av fototapet, de som er selvklebende, og de som er laget av såkalt fiberduk. Non-woven er engelsk for ikke-vevet, og dette er en god grunnleggende beskrivelse av materialet. Det er en blanding av plast eller stoff samt papir, og lages av cellulose og polyesterfiber. Dette er et godt alternativ fra et miljøperspektiv, samtidig som at det er veldig enkelt å sette opp og tørke av. Selvklebende tapet har den fordelen at den ikke krever noe lim og etterlater seg heller ikke limrester når du vil ta den ned.