[email protected] Min konto Logg inn

Vare 1 til 15 av totalt 3301

per side

Bruk synkende rekkefølge

Black Ink 1
Black Ink 2
Black Ink 3
Black Ink 4
Black Ink 5
Black Ink 6
Black Ink 7
Black Ink 8
Black Ink 9
Black Ink 10
Black Ink 11
Black Ink 12
Black Ink 13
Black Ink 14
Black Ink 15

Vare 1 til 15 av totalt 3301

per side

Bruk synkende rekkefølge

Mønstre

Det er flere hundre år siden vi mennesker begynte å dekorere veggene våre. I begynnelsen var det ofte store vakre veggtepper som prydet steinhaller hos overklassen. Deres viktigste oppgave var å holde trekk og kulde borte, men de var så vakkert mønstrede at de aldri gikk av moten. Hvilket materiale som ble benyttet og hvordan mønstrene har sett ut, har variert opp igjennom årene, men i dag kler vi fortsatt våre vegger i dekorative mønstre. Det var på 1600-tallet at de allment kom til å bli en del av hele vegger. Tapetene vi ser i dag er en kombinasjon av overklassens vakre mønstre og de av lavere stand som faktisk utviklet papirtapeten. De hadde rett og slett ikke råd til å pryde veggene med dyre tekstiler, så i stedet brukte de et billigere materiale – papir. I dag bruker vi den beste tapeten som en dekorativ veggpryd, og selv i dag er de tradisjonelle mønstrene i salg og mer populære enn noensinne. Tapetet har utviklet seg enormt, og i dag er det enkelt å sette opp tapet så lenge riktig utstyr brukes. Veggen må være helt glatt, så sørg for at grunnarbeidet er riktig utført med sparkel - da selv tapet med mønster vil være katastrofalt på en ujevn vegg. Den nyeste trenden i tapetbransjen nå, er fototapeten. Fototapeten er ikke ny, men med moderne teknikk har den revolusjonert interiørbransjen og gitt helt nye muligheter for å designe et rom. Fototapeten har gamle mønstre i moderne snitt, men de har også gjort det mulig å utvikle helt nye design.

Trender

Tapeter går i trender som med alt innen mote og innredning. På 1800-tallet var det først og fremst å skape tapeter i farger som gjaldt, men for å se på nyere trender fra femtitallet og utover, er det veldig brå endringer når det gjelder mønstre. På 60-tallet var tapeter i nøytrale og duse farger på moten, helst en hvit base og deretter små mønstre i grått, beige eller i lignende toner. Så kom 70-tallet da alt som gjaldt var Flower Power, selv når det kom til tapet. Tapetene ble mønstret med store fargeglade blomster og intet hvitt var synlig i det hele tatt. 70-tallet har med andre ord gjort et skikkelig comeback med det moderne mønsteret som vi ser i fototapeten i dag. Det finnes fortsatt store blomster, men selv de svært populære medaljongtapetene er tilgjengelige hos hvermannsen. Stilen er litt mer moderne, svart og hvitt var ikke farger som ble valgt i utgangspunktet, men er nå populære nyanser. 80-tallet fulgte og det ble populært med den strukturelle tapeten, det skulle være lyse toner og en komplett omveltning fra tiåret før. Da var det også populært med fototapet, men det var ikke så mye å velge mellom som i dag fordi teknologien ikke var utviklet ennå. Så kom 90-tallet, et ganske kjedelig tiår i mønsterperspektiv. Fargene var tilbake, men mønstrene var ganske diskrete, om de i det hele tatt fantes. På begynnelsen av 2000-tallet gjorde mønstrede tapeter et inntog med bulder og brak, og nekter nå å gi slipp. Det startet så smått med fondvegger, og så kom fototapeten slik at vi kan fråtse i herlige mønstre med herlige farger. Nå er det ikke lenger de som produserer tapeten som bestemmer trendene, det er heller hver enkelt som skaper sin egen trend med hjelp av et fototapet.

Klassiske mønstre

Et av de mest klassiske mønstrene på tapet er blomster og planter. Enten det er snakk om funkis eller retro, så finner du blomster. Det er få ting som skapes som er vakrere enn det som er naturlig. Det er derfor vi lar oss selv ofte hente inspirasjon fra våre omgivelser. Selv om ikke blomstene og bladene blir gjengitt nøyaktig på tapetet, er det synlig at det er blomster, selv om de er skapt ut av noens fantasi. Hvordan blomstene ser ut på tapeten bestemmes i stedet av den epoken vi er i eller i hvilken stil de er avbildet. Retro er faktisk et tilbakeblikk til alle tiår, så funkis er inkludert i retro. Til tross for dette tenker de fleste av oss på tiårene mellom 1950-1970 når de snakker om retro. Funkis hadde sin storhetstid på 30-tallet. Selv løvverk på tapeter er umåtelig populært, sjekk ut medaljongtapetene, det er ofte planter som danner mønstrene. Tapeter behøver ikke gjengis helt korrekt, men for de som ønsker det har du muligheten. Ved hjelp av en fototapet kan du få en naturlig vakker blomst på veggen. Det finnes mange andre klassiske mønstre, som ulike kombinasjoner av sirkler eller firkanter, men nå i dataalderen er det mulig å skape nye design som vil bli sanne klassikere. Det tradisjonelle behøver ikke å forsvinne, bare moderniseres – og ved hjelp av data kan du finne fantastiske bilder med tredimensjonale effekter som gir rommet ekstra dybde. Når det kommer til fototapeter er det ene mønsteret mer utrolig enn det andre, og det er vanskelig å bestemme seg.